ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У січні 23 прикарпатці отруїлися чадним газом

Упродовж січня бригади обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надали медичну допомогу двадцяти трьом прикарпатцям, які отруїлися чадним газом. У тому числі йдеться про дев’ятьох дітей.

У КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» зазначають, що у грудні 2022 року чадним газом отруїлися вісімнадцять жителів області, з яких п’ятеро – діти.

Пам’ятайте! Отруєння чадним газом може виникнути від неправильного використання генераторів, пічок та інших нагрівальних приладів, потреба в яких зросла через російські атаки на енергетичну інфраструктуру.

Чадний газ не має кольору, запаху чи смаку, тому його неможливо ідентифікувати без спеціальних приладів, але він може бути смертельним для людини і впливає на організм навіть у невеликих концентраціях.

Основними симптомами впливу чадного газу є головний біль, нудота, прискорене дихання, слабкість, відчуття втоми, запаморочення та сплутаність свідомості.

Івано-Франківська ОДА.