ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Національному музеї відкрили виставку відомого коломийського художника Миколи Семеняка. ФОТО

Представлено понад 100 живописних і графічних робіт останніх років. Микола Семеняк працює в стилі академічного живопису, улюблений жанр - пейзаж. Роботи, хоч і невеликі за розміром, вражають ліричністю та багатством деталей.
Колекція Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття налічує 13 творів Миколи Семеняка. Роботи художника знаходяться в приватних колекціях України, Чехії, Польщі, Великобританії, Ізраїлю, США, Канади, Німеччини.
Дві роботи на виставці , "Згасає день" (2015 р.), " Костел в Коломиї" 2021 р., виставлено на продаж. Всі виручені кошти будуть спрямовані на потреби ЗСУ.
На відкриття виставки завітали рідні, друзі, учні, колеги та прихильники його творчості. Вітали художника священник УГКЦ о. Роман, голова Коломийської організації товариства "Просвіта" Василь Глаголюк, коломийські художники Василь Андрушко, Микола Яцурак, Богдан Книжко, Володимир Бойків, мистецтвознавиця, завідувачка відділу художньої обробки дерева Музею Катерина Каркадим, заслужена діячка мистецтв Мирослава Воротняк та інші.
Світлини Яреми Проціва.