ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Національному музеї в Коломиї експонується виставка, приурочена до Дня народження Тараса Шевченка

Як повідомляють на сторінці Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття,  на виставці представлено понад п’ятдесят творів декоративно-прикладного і образотворчого мистецтва з колекції Музею, друковані видання «Кобзаря» різних періодів, доповненням є інформаційні банери з біографією Тараса Шевченка.
Збірку музейної Шевченкіани презентують твори художників та майстрів, що працювали в різних напрямках та матеріалах. Серед них важливе місце займає портрет, виконаний відомим українським живописцем, графіком і мистецтвознавцем, лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка, Іваном Кейваном.
Цінним мистецьким явищем є творчість Ганни Василащук, лауреатки Національної премії імені Тараса Шевченка. Її ткані рушники, що представлені на виставці, створені на основі Шевченкових віршів та рядок за рядком відтворюють з авторською інтерпретацією у полотні його слова.
Доповнюють виставку керамічні вироби Михайла Гаврилка, Василя Совіздранюка, Марії Волощук, Михайла Кікотя та роботи майстрів художнього різьблення Володимира Гуза, Миколи Грепиняка, Миколи Тулайдана, Петра Нумайка.
Також тут експонуються друковані твори Гната Колцуняка, надруковані в коломийській друкарні Якова Оренштайна.
Виставку можна побачити впродовж березня у «Містечку майстрів» Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського.