ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Музеї писанкового розпису відбулась творча зустріч з Василем Андрушком. ФОТО

У Музеї писанкового розпису відбулась творча зустріч з Василем Андрушком – відомим художником, скульптором, поетом, педагогом, членом НСХУ та НСПУ, співавтором проєктів інтер'єру Музею писанкового розпису, учасником багатьох всеукраїнських та понад двадцяти міжнародних виставок у Франції, Польщі, Литві, Австрії, Італії.

Митець постійно експериментує, використовуючи різні техніки в скульптурі, живописі, графіці, вільно переходячи від фігуративного до абстрактного. Віддає перевагу авангардному світогляду. У 1990-ті дебютував як поет.

Приводом для зустрічі в Музеї стала нова, вже четверта, поетична збірка «Прогноз погоди», що цими днями вийшла друком у коломийському видавничо-поліграфічному товаристві «Вік», презентацію якої фахово модерувала докторка філологічних наук Наталка Мочернюк.

Василь Андрушко поділився творчим механізмом написання поезій, ідеями та предметами, що надихають, згадав про довгий тернистий творчий шлях.

На зустрічі панувала атмосфера піднесення і зацікавленості. З поетичним доробком знаного митця вітали лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Василь Герасим`юк, громадський дія, дипломат і колишній міський голова Ігор Довганюк, голова Коломийської організації НСХУ Катерина Каркадим, заслужений художник України Мирослав Ясінський, письменник і журналіст Андрій Малащук, доктор філологічних наук Олександр Солецький, кандидатка філологічних наук Галина Волощук, голова Коломийської Асоціації Мистців Ярема Проців, голова МРТ «Просвіта» Василь Глаголюк, колишня студентка Маріанна Вахняк, місцевий поет Василь Михайлищук, дружина Галина та численні шанувальники творчості багатогранного митця.

Наприкінці зустрічі Василь Андрушко своїми автографами та побажаннями засвідчив присутнім повагу й любов до Коломиї та коломиян.



Інна ВОЙТЕНКО
Світлини Яреми ПРОЦІВА та Ігоря ОЛІЙНИКА