ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломийському драмтеатрі вітали освітян Коломийщини. ФОТО

Освітян Коломийщини вітали з їхнім професійним днем в театрі ім. І. Озаркевича.

Захід розпочався зі спільного виконання Державного гімну України.

Опісля до слова-благословення запросили духовенство. Преосвященний владика Василій Івасюк, правлячий архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ, та єпископ Коломийський і Косівський ПЦУ Юліан Гатала привітали вчителів, подякувавши за їхню невтомну працю, повідомляє пресслужба єпархії УГКЦ.

У своєму слові кир Василій зазначив, що працівник освіти – це людина, котра "добре настановляє словом правди".Зокрема єпископ закликав вчителів до виховання дітей та молоді в любові до Батьківщини, адже почуття національної ідентичності повинне бути актуальним завжди.

"Знищують державу не танки і гармати. Достатньо не думати про українське, хвалити і захоплюватися чужим, розвивати, вивчати і пам’ятати про сусіднє, популяризувати вороже. Байдужість людини завжди подібна до весняного снігу. Наша байдужість до свого рідного вбиває. Тоді держава зникає поступово і непомітно, як тане на галявині весною нагорнута купка снігу. Ходиш повз неї, а вона кожного дня все меншає і меншає аж поки зовсім не зникне. Одного разу озирнешся і на галявині снігу більше немає. Вулиці, будинки, люди ходять ті самі, але України може не стати. І від цих слів буває дуже боляче...", - сказав владика.

Наостанок кир Василій благословив присутніх на добру долю й допомогу Господню, щоб своєю працею вони "витерли сльози з очей і забрати сум з душі українського народу".

Після офіційної частини відбулися нагородження найкращих педагогів району відзнаками та святковий концерт.

Нагадаємо, сьогодні о 13 год. в Народному домі відбудуться урочистості для освітян Коломиї.

Читайте також: Статистика до Дня вчителя: на Франківщині нараховується понад 50 тис. освітян