ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї засідав виконком: які питання розглянули

25 червня у Коломиї відбулось чергове засідання виконавчого комітету.

Перед тим, як розглянути питання порядку денного, міський голова Ігор Слюзар нагородив відзнакою президента України за гуманітарну участь в антитерористичній операції голову Коломийської спілки "Союз Чорнобиль Україна" Віктора Позніка.  

Після цього на засіданні виступив кандидат у народні депутати на парламентських виборах Андрій Іванчук з пропозицією юридично підписати угоду з кожною громадою про співпрацю. У разі перемоги на виборах він зобов’язується вирішити перші нагальні потреби та роботи, які вимагає громада. За це рішення проголосувало 18 членів виконавчого комітету, і на засіданні урочисто підписали цей меморандум.

Наступним питанням, яке розглянули на виконавчому комітеті, було "Про завершення 2018-2019 навчального року та підготовку нового 2019-2020 навчального року". До слова, на засіданні були присутні і керівники навчальних закладів Коломийської об’єднаної територіальної громади. Доповідав начальник Управління освіти Любомир Бордун.

"2018-2019 навчальний рік був непростим. Це був рік, який увійде в історію України як старт Нової української школи. Коломия знаходиться на дуже гарному й доброму рівні в Україні. Це тільки початок. Ми не повинні зупинятися і продовжувати працювати, тому що перед нами великий проект бачення Нової української школи.

Цього року в нас  хороші успіхи і в дошкільній освіті. Тепер ми  сміливо кажемо, що нині немає черги до садків. За останні три роки спільними зусиллями ми відкрили 4 додаткові групи. Цим вирішили питання влаштування дітей у дошкільні навчальні заклади. Ще варто зазначити, що цього року ми вперше впровадили інклюзії в трьох дошкільних навчальних закладах. І хочу наголосити на тому, що вперше держава виділила субвенцію на дошкільну освіту. Раніше вона фінансувалася тільки з місцевого бюджету.

Також до нас приєдналися нові навчальні заклади. Для нас це нові виклики. Але я думаю, що спільними  зусиллями разом з сільськими головами ми будемо намагатися вирішувати ті проблеми, які є в навчальних закладах.

Щодо позашкільної освіти, то 4 наші позашкільні заклади цього року показали вагомі результати. У нас є два зразкові колективи. Одному з колективів Будинку дитячо-юнацької творчості присвоєно звання "народний". Ще одному духовому колективу – "зразковий".

У 2019-2020 навчальному році ми маємо проробити велику кількість комплексів. Дуже важливо, щоб вчасно проводилося фінансування, тому що до початку нового навчального року залишилося всього 2 місяці», – зазначив Любомир Бордун.

Підтримало питання «Про завершення 2018-2019 навчального року та підготовку нового 2019-2020 навчального року» 20 членів виконавчого комітету.

Окрім цього, на засіданні розглянули ще низку й інших питань. Зокрема можемо виділити найголовніші: "Про план виконавчого комітету міської ради на друге півріччя 2019 року", "Про присудження міської літературної премії Тараса Мельничука" (її цього року отримає місцевий краєзнавець Василь Нагірний), "Про розгляд заяв з питань присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомості", "Про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами", "Про занесення до Книги шани міста Коломиї", "Про проведення конкурсу з організації та управління рухом міського транспорту загального користування в Коломийській міській об’єднаній територіальній громаді", "Про затвердження Кодексу етичної поведінки посадової особи місцевого самоврядування Коломийської міської ради та утворення комісії з етики".

АВТОР: Ярина БАЛАБАНИК