ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї дозволено роботу насіннєвих магазинів і встановлено вимоги щодо "соціальної дистанції"

Як повідомляє пресслужба міської ради, на спільному засіданні комісій ТЕБ та НС і тимчасової протиепідемічної комісії 26 березня запроваджено деякі зміни і доповнення до карантинних заходів у Коломийській ОТГ.

За результатами доповіді комісія вирішила:
1. З метою попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території Коломийської ОТГ, відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», продовжити обмежувальні заходи на території Коломийської ОТГ на 30 днів, до 24 квітня 2020 року.

2. Заборонити до 24 квітня 2020 року роботу закладів торгівлі, громадського харчування, сфери послуг, ринків, спортивних та розважальних центрів незалежно від форм власності, крім об’єктів торгівлі продовольчого спрямування, засобами зв’язку, аптек та АЗС, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

2.1. Продовольчим магазинам забезпечити наявність в продажу в достатній кількості засобів гігієни, дезінфікуючих засобів та побутової хімії.

2.2. Керівникам суб’єктів господарювання:
організувати обслуговування клієнтів з одночасним перебуванням в приміщенні з розрахунку 10 кв. м торгівельної площі на людину;
забезпечити «соціальну дистанцію» людей в черзі - не менше 2 м шляхом нанесення розмітки на підлогу біля каси;
рекомендувати продовжити час роботи для запобігання скупчення відвідувачів;
дотримуватись санітарно-епідеміологічних норм.

3. Дозволити торгівлю спеціалізованим насіннєвим магазинам за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту та дотриманням п.2.2.

4. Дозволити роботу ветеринарним лікарням та ветеринарним аптекам.

5. В термін до 28 березня 2020 року начальнику управління комунального господарства міської ради Володимиру Наливайку встановити таблички про заборону перебування на всіх дитячих майданчиках Коломийської ОТГ.

6. В термін до 28 березня 2020 року начальнику відділу молоді та спорту міської ради встановити таблички про заборону перебування на всіх спортивних майданчиках Коломийської ОТГ.

7. Контроль за виконанням протокольних доручень залишаю за собою.