ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Івано-Франківську встановили новий рекорд

В Університеті Короля Данила встановили рекорд в категорії «Наймасштабніша онлайн лекція (за кількістю слухачів)». Лекцію «Історія блогерства: від найдавніших часів до сьогодення» відвідало понад 10 000 осіб.

До проведення лекції були залучені Назар Душенко, Мар’яна Гутак, Тьома Паучек, Назар Душенко.

Лектор Олег Андрухів та зірки Instagram Дмитро Варварук та Юлія Верба розповіли сотням слухачів про те, що ж таке насправді блогерство, як воно виникло та що сьогодні означає поняття блогер. У своїй лекції Олег Андрухів акцентував увагу молоді на те, що сучасна професія блогера зародилась тисячі років тому, адже люди у всі часи прагнули фіксувати деякі аспекти свого життя та ділитись ними з іншими. Нехай раніше це були наскельні малюнки, художні полотна, фільми чи літератури, – все це певною мірою відбиття життя автора, його суб’єктивне бачення світу, його блог. А з появою інтернету транслювати свої думки стало ще легше.

«Блогерство – це серйозна медіасфера. Це вже певною мірою шоу-бізнес. Безліч впливових людей, навіть політиків, спершу запам’ятались аудиторії як блогери, а потім завдяки популярності в мережі завоювали довіру електорату. Тому це явище сьогодні потрібно вивчати, розуміти його тенденції та закони», – пояснює вибір теми лекції Дмитро Варварук.

Молодь вважає, що блогер – професія майбутнього. А тому прогресивні ЗВО мають задуматись над впровадженням шкіл та курсів блогерів. Зміст освітньої програми на думку Дмитра Варварука повинен складатись з курсів монтажу, ораторського мистецтва, української та англійської мов. Окрім цього блогер має розуміти основи таргетингу, SMM, адже мало вміти створювати контент, треба знати, як донести його до своєї аудиторії.

І здобувати вищу освіту популярні блогери радять здобувати в тих університетах, які підтримують сучасний підхід до фахового навчання.

«Якщо говорити про ті спеціальності, які є в українських університетах, блогеру точно знадобиться освіта в сфері реклами, журналістики, інформаційних технологій. Університет Короля Данила – це лояльний до людей заклад. Тут не ділять людей на таких і не таких, чують і розуміють кожного», – говорить Юля Верба.

В Університеті Короля Данила уже вдруге фіксують рекорд України. У 2019 році проректор з розвитку та комунікації УКД Олег Андрухів прочитав найдовшу лекцію.

Зафіксувати встановлення рекорду допомагав представник Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський. А за веселощі та музику під час лекції відповідав фронтмен гурту «Цвіт Кульбаби» Василь Марущак.

Читайте також: Що таке сторітелінг