ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Городенці вирішується доля фонтана. ФОТО

У середмісті Городенки вже кілька років стоїть недобудованим фонтан. Нещодавно городенківські депутати мали розглянути звернення народного депутата Андрія Іванчука, як ініціатора створення благодійного фонду "Покуття", про завершення зведення фонтана коштом фонду.

 Адже практика така у фонду вже є – зовсім нещодавно в Коломиї з’явився "Водограй любові", який також спорудили коштом благодійного фонду. На жаль, сесії не відбулося, депутати не з’явилися на засідання, тому кворуму для його проведення не було. Тож чи буде фонтан у місті найближчим часом – поки що невідомо.

Що про можливу відбудову водограю у Городенці  думають містяни?

Людмила Вонсуль, підприємець, дружина о. Миколи (Вонсуля): "Було б чудово, тим більше, що фонтан задумувався за благодійні кошти. Єдине прохання. Може цей фонтан бути круглої форми, як у Коломиї? Бо цей чомусь нагадує великий гробовець".

Світлана Письменна, підприємець: "Але навіщо було руйнувати старий фонтан? Перед Палацом культури, де люди відпочивають, гуляють з дітьми, де можна б було охолонути у цю спеку тощо, можна було б залишити старий фонтан з усіма підведеннями. А тепер, звичайно, треба все заново. Це ж не тільки наземна частина фонтану, а і підземна. А це не малі кошти. Дякуємо Фонду за пропозицію.

Хочеться вірити, що депутати таки зійдуться на сесії вже цього тижня і таки дійдуть згоди, а городенківці таки побачать омріяний фонтан у центрі міста".

Марія Бицкало: "Хотілося б, звісно, прикрасити місто. Ініціатива гарна, мені подобається. Так буде краще. Прекрасне ж місто! Я тільки за те, щоб фонтан діяв, щоб було красиво, щоб площа була краща. Правильно, що благодійний фонд «Покуття» долучиться до будівництва нашого фонтана". 

Іванка Стельмащук: "Я вважаю, що фонтан – це добре. Місто буде гарно виглядати, окультуриться. Якраз ця площа – центр міста – єдине місце, де можна більш-менш непогано погуляти з дитиною, щось подивитися. Було б непогано, якби тут був фонтан. Воно, звичайно, б прикрасило його на 100 %. Про ініціативу благодійного фонду «Покуття» не чула, але дуже добре, що хтось робить щось для нашого міста, і, якщо є можливість, допомагає фінансово".