ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Франківську для хворих з COVID-19 розгортатимуть ліжка у поліклініках

Додаткові ліжка для хворих на COVID-19 в Івано-Франківську розгортатимуть у міських поліклініках. Про це в ефірі місцевого радіо "Західний полюс" повідомив міський голова Руслан Марцінків, пише Суспільне Карпати.

За його словами, від початку жовтня у місті спостерігають ріст захворюваності. Зростає також кількість летальних випадків від хвороби.

"484 пацієнти зараз у міських лікарнях. Це - найбільша кількість хворих за всі часи. З них – 396 франківців, а 85 – з інших міст. Це при тому, що відкрилися районні лікарні, - каже Руслан Марцінків. - У центральній міській клінічній лікарні є 316 пацієнтів. Також ми відкрили гінекологічне відділення у пологовому будинку. Станом на ранок там вже є 30 пацієнтів. Максимально розгорнути можемо 120 місць. У лікарні № 1 є 159 пацієнтів. Для них ще розгорнули 30 плюс 30 ліжок у дитячій лікарні. Також готуємо приміщення поліклінік, де є денні стаціонари і можливість розгорнути додаткові ліжка, та персонал".

Зараз в реанімації ЦМКЛ лікують 27 пацієнтів, один хворий заінтубований, тобто підключений до апарату ШВЛ, 68 людей - на кисні, ще шестеро – на СіПАПі. У реанімації міської лікарні № 1 перебуває вісім пацієнтів, троє хворих на СіПАПі, на кисні – 60 людей.

За словами Руслана Марцінківа, росте кількість смертей із коронавірусною інфекцією. Зокрема, за останні 20 днів зафіксували 24 летальні випадки. Всього з підтвердженим діагнозом COVID-19 померло 146 пацієнтів з Івано-Франківська.

Уводити жорсткі карантинні обмеження у місті поки не планують. Руслан Марцінків зазначає, що це вирішує Кабмін та Верховна Рада. Навчання у школах міста не зміниться – 5-11 класи вчитимуться дистанційно, а 1-4 класи та садки працюватимуть. Транспорт у Франківську також буде працювати.

"Єдине, я підтримую обмеження закриття клубів, ресторанів після 22-ї години. Це дасть можливість обмежити близько контакти. І треба дивитися, що можна обмежити. Щодо транспорту, то будемо приймати локальні рішення, бо зараз не можна брати стоячі місця, через це є скарги. Пробуємо додавати транспорт. Економіка має працювати. Вважаю, що нічого страшного, що діти вчаться дистанційно, це - не катастрофа. Будемо дивитися, що ухвалить Кабінет Міністрів. Я - не прихильник зон, якщо треба діяти, то треба діяти по всій країні", - додав міський голова.

Фото ілюстративне

До теми: На Коломийщині стрімко зростає кількість захворювань на коронавірус

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.