ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Франківську читали твори Тараса Шевченка. ВІДЕО

Щорічний обласний огляд-конкурс читців імені Тараса Шевченка провели в Навчально-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття. В ньому взяли участь 63 конкурсанти з усієї області. Окрім творів Шевченка, читали вірші улюблених авторів.

Відвідувачка заходу Олександра Гайдаш говорить, що на її думку, такі конкурси позитивно впливають на виховання молоді та формування молодих людей як особистостей, повідомляє UA: Карпати.

"Це в наш час дуже важливо проводити такі конкурси, щоб наша молодь розвивалася, підтримувала наше українське слово, нашу мову, щоб вона не гинула, і щоб молодь жила своєю державою, своєю Україною і відроджувала свої українські традиції словом", - каже відвідувачка заходу Олександра Гайдаш.

Тетяна Бабій з Коломийщини розповідає, що вирішила взяти участь у конкурсі читців імені Тараса Шевченка, бо бачить у віршах Кобзаря щось особисте, те, що пережила сама: "Творчість Шевченка якраз в наш час є дуже актуальною, тому що кожен його твір містить в собі якусь частинку нашого сьогодення. І от, наприклад, сам твір "Якби ви знали, паничі…" дуже наближений до мого життя, я можу розкрити в ньому якісь свої почуття глибокі".

Співорганізаторка конкурсу читців, директорка Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Світлана Панько розповідає, що цьогоріч вперше така велика кількість читців, оскільки в конкурсі взяли участь діти не тільки з районів, а й з об’єднаних територіальних громад.

"Надіємось, що ми в ході конкурсу відкриємо гарні талановиті обличчя, які нестимуть художнє слово серед людей, зокрема, і прославлятимуть творчість Тараса Шевченка", - каже співорганізаторка конкурсу читців Світлана Панько.

Переможців конкурсу журі визначатиме протягом тижня, вони отримають дипломи та грошові премії.

Автор: Олександр Букатюк

До теми: Бійці коломийської "десятки" декламували на передовій вірші Шевченка.