ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У ДТП на Прикарпатті одна людина загинула, ще троє травмувалися. ФОТО

Дорожньо-транспортна пригода, у якій загинув прикарпатець, сталася на Верховинщині. А ДТП з потерпілими - в Рогатині та в Долинській територіальній громаді. За фактами автопригод розпочаті кримінальні провадження.

27 листопада о 18 годині сталася смертельна аварія в селі Черемош, що на Верховинщині. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група районного відділу поліції та криміналіст. Як встановили правоохоронці, 22-річний водій, місцевий мешканець, керуючи автомобілем Wolksvagen T4, не врахував дорожню обстановку, не впорався із керуванням та допустив з’їзд у кювет, де перекинувся. В результаті аварії керманич від отриманих травм загинув на місці події. За фактом смертельної аварії слідчі розпочали розслідування за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Ще одна дорожньо-транспортна пригода трапилась в Рогатині, 26 листопада о 8 годині. Встановлено, що 25-річний мешканець територіальної громади, керуючи автомобілем ВАЗ 2121, рухаючись по автодорозі Н-09 «Мукачево-Львів», здійснюючи поворот ліворуч, не надав перевагу в русі та вчинив наїзд на 60-річного велосипедиста. Останній рухався в зустрічному напрямку руху. Внаслідок автопригоди керманича двоколісника з травмами доставлено до лікувального закладу. Водій транспортного засобу тверезий.

 Наступна аварія трапилась цього ж дня в селі Гошів, Долинської територіальної громади. Поліцейські з’ясували, 25-річний франківець, керуючи іномаркою Mazda CX-5, рухаючись автодорогою Н-10 «Стрий – Чернівці - Мамалига, проїжджаючи заокруглену ділянку дороги, не обрав безпечної швидкості руху та виїхав за межі проїзної частини, де допустив зіткнення відбійною частиною моста, опісля автомобіль з`їхав в річку. Внаслідок автопригоди керманича та його пасажира з травмами доставлено до лікувального закладу. 

За обома фактами аварій розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Поліція Прикарпаття звертається до водіїв з проханням бути обачними на дорогах, не порушувати Правила дорожнього руху, не перевищувати швидкісний режим, дотримуватись дистанції та не сідати за кермо в нетверезому стані. 

Звертаємо увагу, що на Прикарпатті погіршились погодні умови. Тож закликаємо учасників дорожнього руху бути особливо уважними та обережними на дорогах.