ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У ДТП на Прикарпатті одна людина загинула, ще п’ятеро - травмовані. ФОТО

Автопригоди трапились у Тисменицькій територіальній громаді та Снятині. Правоохоронці встановлюють всі обставини подій.
15 жовтня близько 18.30 на лінію «102» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в селі Клубівці, Тисменицької територіальної громади.
Відомо, що 61-річний водій "Ауді", мешканець Тернопільської області, не дотримався дистанції між транспортними засобами та допустив зіткнення з автомобілем «Рено Меган», яким керував мешканець Городенківської ТГ, 1995 р.н.. Останній рухався в попутному напрямку. А в результаті зіткнення, автомобіль виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем «Вольво ХС-90», під керуванням мешканця Івано-Франківська, 1981 р.н.
Внаслідок ДТП травми отримали водій та пасажири автомобіля "Ауді 80", а саме
жінка 1963 р.н., та двоє неповнолітніх дітей 2012, 2014, р.н.. Також травмована пасажирка "Вольво", 1954 р.н., мешканка Івано-Франківська.
Усіх доставлено до лікувальних закладів.
Керманичів перевірено на стан алкогольного сп`яніння.
Водій «Ауді» нетверезий, результат - 0, 41 проміле.
За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.
Аварія з летальним наслідком сталася у Снятині, 15 жовтня близько 19:25. Як встановили правоохоронці, 41-річний водій, мешканець Чернівців, керуючи автомобілем «Skoda Oktavia» вчинив наїзд на пішохода. Чоловік перебував на проїзній частині дороги. 79-річний пішохід, місцевий мешканець, від отриманих травм помер на місці події.
Керманича перевірено на стан сп’яніння – тверезий.
Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.
Поліція Прикарпаття закликає водіїв бути уважними за кермом.
Виконуючи будь-який маневр переконайтесь, що це буде безпечно щодо інших учасників дорожнього руху.
Не сідайте за кермо в нетверезому стані.
Звертаємось і до пішоходів з проханням переходити дорогу лише у встановлених місцях та використовувати світловповертаючі елементи в темну пору доби.