ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Долинській і Коломийській громадах можуть посилити карантин через ріст захворюваності на COVID-19

Про це під час наради в Івано-Франківській ОДА повідомив головний санітарний лікар області Руслан Савчук. За словами Савчука, у Долинській громаді протягом тижня зафіксовано ріст захворюваності на 203%, у Коломийській – на 112%. Конкретний ріст фіксується у селі Воскресинці, пише КУРС.

Він зазначив, що пропонуватиме голові Івано-Франківської ОДА Світлані Онищук прийняти рішення про посилення карантинних обмежень у цих громадах, зокрема обмежити масові заходи.

“Вже сьогодні я направляю подання голові ОДА щодо можливості введення додаткових обмежень на території цих двох ОТГ з метою локалізації поширення вірусу і оптимізації будь-яких святкових заходів, які можуть відбуватися на території цих громад”, – сказав Савчук.

Також Савчук застеріг від проведення масових заходів, зокрема таких, як відбулися у зв’язку з рекордною колядою в Підгір’ї. Після подібних заходів може спостерігатися зростання захворюваності на ковід.

“Мене тривожать заходи, які зараз відбуваються. Я хочу вірити, що на вході, де була велика коляда, перевіряли наявність сертифікатів у кожного. Я би хотів вірити, що там усі були у масках. Але мене тривожить, що у найближчі дні ми можемо мати ріст зареєстрованих випадків COVID-19”.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.