ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Буковелі провели лижні змагання серед духовенства. ФОТО

Уже всьоме на базі гірськолижного курорту “Буковель” проводяться міжєпархіальні змагання з гігант-слалому серед священників та семінаристів.

Участь в турнірі взяли представники з Івано-Франківської, Львівської, Тернопільсько-Зборівської Архиєпархій та Коломийської, Мукачівської, Бучацької єпархій, повідомляє пресслужба Коломийської єпархії УГКЦ.

Традиційно змагання розпочались з Божественної Літургії у парафіяльному храмі с. Поляниця, яку в співслужінні численного духовенства очолив єпарх Коломийський кир Василій Івасюк.

Роздумуючи над Божим словом під час проповіді, єпископ звернув увагу на важливість прощення.

"Швидкими темпами до нас приближається неділя Сиропусна або її ще називають неділею Прощення. Саме слово "простити" означає подати руку людині, піти назустріч і пробачити їй. Тому Церква спрямовує до людей – науку прощення. Прощення є початком любові на землі і ключем до Небесного Царства. Воно не змінює минуле, але воно прояснює майбутнє", — сказав кир Василій.

Вкінці спільної молитви владика провів з присутніми Чин прощення. Опісля побажав учасникам наснаги та сил на змаганнях. До привітань учасників також приєдналися співорганізатор Олександр Шевченко та протопресвітер Яремчанський о. Богдан Скірчук.

Відтак розпочались заїзди, які проходили у трьох вікових категоріях. Після двох спусків гігант-слаломом з гори судді визначили переможців. Ними стали:

У категорії 1975 р. народження і старші:

І місце – о. Віталій Токар (Івано-Франківська Архиєпархія)
ІІ місце – о. Дам'ян Кастран ЧСВВ (Івано-Франківська Архиєпархія)
ІІІ місце – о. Петро Попович (Коломийська єпархія)

У категорії 1976-1995 рр. народження:

І місце – о. Андрій Регнер (Івано-Франківська Архиєпархія)
ІІ місце – о. Микола Гаєвий (Коломийська єпархія)
ІІІ місце – о. Роман Дутчак (Тернопільсько-Зборівська Архиєпархія)

У категорії 1996 р. народждення і молодші:

І місце – бр. Петро Попович (Коломийська єпархія)
ІІ місце – бр. Микола Скірчук (Коломийська єпархія)
ІІІ місце – бр. Маркіян Гаєвий (Коломийська єпархія)

Нагородження відбулося на сцені в центрі Буковелю. Переможці отримали грамоти, медалі та абонементи на лижне катання. По завершенню владика Василій наголосив, що священники повинні не лише давати приклад як молитися, але й як добре відпочивати і чесно змагатися.