ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У "АVЕ" пояснюють, чому в Коломиї не вивозять сміття

"В Коломиї немає ділянок, з яких би не вивозили тверді відходи. Існує проблема з періодичністю. Працівники фірми "АVЕ" не враховують період свят, коли кількість сміття збільшується. В цей період потрібно працювати швидше. Але окрім цього, ми не отримуємо зворотній зв’язок від самих коломиян. В разі довготривалого невивезення сміття людям достатньо зайти на сайт комунального господарства та написати про це. Хлопці одразу реагують".

Зараз співпраця налагоджується. Коломийська міська рада має підписаний договір з фірмою "АVЕ" до 2020 року. Після чого, будуть проводитися тендери.

"Ми плануємо ставити жорсткіші умови. На ринку з’являються серйозні конкуренти. Цього разу будемо ділити на лоти з метою завести на ринок двох або трьох операторів. Хочемо порівняти, хто і як працює", – розповідає мер міста.

Наразі заборгованість у Коломиї перед фірмою "АVЕ" зросла до 1 600 203 грн.

"Проблема полягає у невчасній оплаті, – стверджує керівник "АVЕ" Микола Мокрицький, – люди по пів року не платять. А нам потрібно закуповувати запчастини, паливно-мастильні матеріали для спецавтомобілів і платити за захоронення ПТВ, виплачувати заробітну плату працівникам і сплачувати податки. Але найголовнішою проблемою залишається небажання людей підписувати договори. Наприклад, у житловому будинку є 30 квартир, з яких договір підписало тільки 20. Незважаючи на це, усі мешканці будинку викидають сміття, і його доволі багато. Відповідно, це забирає більше часу при зборі ПТВ. Через додаткову роботу працівники деколи не встигають бути там, де заплановано за маршрутом. Ми повинні вивозити сміття з майданчиків згідно з договорами двічі на тиждень, зараз ми це робимо щодня".

Наразі фірма "АVЕ" обслуговує Коломию, Коломийський район, Снятин та Снятинський район. Працює тут приблизно 60 осіб, які у своєму розпорядженні мають вісім спецавтомобілів. У Коломиї обслуговують приблизно 4 тисячі приватних домогосподарств, 192 ОСББ, а також укладено приблизно 3 тисячі договорів з мешканцями будинків управлінської сфери.

У Коломиї найпроблемнішими є наступні вулиці: Бандери, Мазепи, Сахарова, 13, Палія 6, 30, Леонтовича 30, 26, 28, 32, 23 та бул. Лесі Українки, 12. Справжнім прикладом є вулиця Січових Стрільців.

"Якщо говорити про приватні будинки, то слів не вистачить, щоб описати ситуацію, – розповідає керівник, – люди викидають усе. Згідно з договорами, ми вивозимо тверді побутові відходи. Всі інші відходи, в тому числі й будівельні, вивозимо за окремими заявками відповідним транспортом. Замість цього біля кожного контейнера можна побачити дошки, дивани чи взагалі побутову техніку. В такому випадку наймається автомобіль, який забере і вивезе все це на сміттєзвалище", – додає Микола Мокрицький.

Автор: Соломія Мардарович