ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Цікаві напрямки вишитого українського одягу

Традиційний вишитий український одяг має багато різновидів, що характеризують кожний окремий регіон країни. Унікальність виробів відзначається кольорами, стилем візерунків, способом плетіння тощо. Вишиванки Львів Vzhe-Vzhe український виробник пропонує у тій кількості стилів, серед яких ви точно підберете те, що вам до Душі! 

Напрямки вишиванок  

Існує стільки напрямків у стилях вишиванок, скільки самих регіонів України. Мешканці кожного окремого регіону через творчість вишитого одягу намагалися передати той настрій, який викликає у них рідна зона, здебільшого зображуючи на сорочках квітки, тварин та інші ознаки навколишньої природи. Серед деяких популярних різновидів вишиванок, які ви також можете придбати за посиланням https://vzhe-vzhe.com/, можна відокремити:  

  • Київська вишиванка. Вона підійде для ділових людей та якщо вам бажано дотримуватися стриманого дрес-коду через свою роботу або за власним стилем. Вона характеризується великими геометричними формами та нейтральними кольорами, які здебільшого відображують природні відтінки. Білий, сірий, бежевий, коричневий – саме ці кольори додають цій вишиванці стриманості та вишуканості. Вишивають майстри на ній переважно квадрати, ромби, трикутники, хрестики та інші доречні геометричні фігури. На деяких виробах можна помітити рослинний орнамент, але він зазвичай є менш виразним, ніж у деяких інших регіональних витворів. Як правило, вишивка виконується на лляному чи бавовняному полотні за допомогою хрестикового, гладкого або вишиванням утраченим букле. Київські вишиванки також можуть мати декоративні деталі, наприклад ґудзики, обробки на комірах, манжетах, внизу сорочки. 
  • Гуцульська вишиванка. Вона є навпаки одною з найяскравіших та найбарвистіших різновидів української вишиванки. Вона має доволі багатий орнамент та дизайн, що відразу кидається в око. Ця вишиванка тісно пов’язана з гуцульською культурою, яка розквітає в Карпатах та на заході України. У ній переважають кольори: жовтий, зелений, оранжевий, червоний, синій та всі вони яскраві. Гуцульські сорочки мають переважно великий рослинний орнамент, на якому зображені мотиви квіток, листя, гілок – саме вони створюють барвисті та екзотичні візерунки. Вироби часто можуть бути прикрашені смугами, рамками, які виділяють окремі частини сорочки, надаючи тим самим їй вишуканості та унікальності. До речі фауна, що зображена на сорочках, відповідно до тваринного світу Карпат, може мати специфічні мотиви. На сорочці ви побачите вишивку баранів, ведмедів, ведмежих лапок та інших мешканців дикого середовища. Якщо ви хочете особливо виділитися з оточення, тоді оберіть ті моделі, які мають барвисті манжети та комірці, що відрізняються від основного кольору тканини.  

Переважно вишиванки відображають ту любов до природи та її гарну естетику, яка була натхненна неймовірними красотами України.