ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Три жінки тягнули п'ять бетонозмішувачів: на Франківщині встановили новий рекорд України

В Івано-Франківську встановили новий рекорд України – три жінки протягнули п'ять бетонозмішувачів вагою майже 80 тонн. Про це Суспільному повідомив представник Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський.

Ганна Васюк, Маргарита Кучина та Ольга Лящук тягнули разом бетонозмішувачі загальною вагою 78 тонн 138 кілограмів на дистанції 614 см.

 Спортсменки Ганна Васюк, Маргарита Кучина та Ольга Лящук

В Ольги Лящук – це 13-й рекорд. Спортсменка – єдина жінка в Україні, яка вигравала Arnold Classic Strong World Pro Series і отримувала приз з рук Арнольда Шварценеггера.

Спортсменки Ганна Васюк, Маргарита Кучина та Ольга Лящук на старті

"Класно, коли ти одна змагаєшся, а в команді – це складніше, бо треба працювати злагоджено. Цікаво було спробувати себе в команді і створити новий рекорд. Спочатку я думала, що це – неможливо. Але, коли побачила, що дівчатка можуть синхронно працювати разом, це – дуже вартісно. Чому бетонозмішувачі? Бо сьогодні – День будівельника. У мене пожежний автомобіль уже був, у дівчат – танк, автобуси. Бетонозмішувачів ще не було. Зробили чоловікам такий подарунок, щоб вони знали, що дівчата – не лише найкращі, але й найсильніші", – каже Ольга Лящук.

 

Вболівальники підтримують спортсменок

Організатор дійства, франківський стронгмен Володимир Пиндус розповів, що рекорд присвятили до Дня будівельника.

На старті

"Чоловіки вже не раз доводили, що ми – найсильніша нація. В абсолютній ваговій категорії командою вигравали українці. У нас – найсильніша нація в середній вазі – до 105 кг вигравали українці в цьому році. І ми вирішили довести, що у нас сильні не лише чоловіки, а й жінки. У нас місто будується, багато будівельних компаній. Ми раді, що саме в Івано-Франківську нам вдалося втілити такий амбітний проєкт", – каже Володимир Пиндус.Після встановлення національного рекорду

Він говорить, що у Франківську вже є дівчата, які починають займатися богатирським багатоборством. І вже наступного разу івано-франківські представниці братимуть участь у команді найсильніших жінок в Україні.

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.