ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

То бути чи не бути інфекційній лікарні в Коломиї?

Більше тижня коломияни отримують із різних джерел протилежну інформацію щодо долі місцевої інфекційної лікарні: то вона остаточно врятована, то тільки написали лист Президенту, то її закривають, то реформують. Сьогодні на позачерговій сесії міської ради у відкриту дискусію вступили депутати та Головний лікар медичної установи. Про що сперечалися та яке рішення прийняли, знають журналісти «Дзеркала медіа».

Реорганізація медичних установ – частина медичної реформи, започаткованої ще Уляною Супрун. Коломийська районна інфекційна лікарня справді більше не існуватиме, однак натомість створено Комунальне некомерційне підприємство «Коломийська інфекційна лікарня Коломийської міської ради».

Раніше розглядали питання про реорганізацію та перехід медичної установи у відання Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні як окремий підрозділ. Проте область вирішила, що доцільніше буде зробити лікарню комунальним некомерційним підприємством міськради.

Умовно кажучи, для пацієнтів не зміниться нічого: їм, як і раніше, надаватимуть кваліфіковану медичну допомогу в тих же стінах, тільки табличка на будинку трохи зміниться. А от персонал скоротять. У таку ж ситуацію потрапив тубдиспансер.

Отже, сьогодні на 60 позачерговій сесії депутати одноголосно проголосували за «припинення Коломийської районної інфекційної лікарні в результаті її реорганізації шляхом перетворення в Комунальне некомерційне підприємство «Коломийська інфекційна лікарня Коломийської міської ради». Фінансуватися медзаклад буде з обласного бюджету.

На сесії очільник інфекційної лікарні Володимир Кифорук також повідомив, що коломийські медики забезпечені 80-ма сучасними водонепроникними костюмами та шоломами, однак їм досі бракує медичних масок і респіраторів.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА

 До теми: Коломийська інфекційна отримала від БФ "Покуття" медичні маски.

"Свідомий бізнес": коломийські підприємці передали інфекційній маски та етиловий спирт.