ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Театр "Соломія" продовжує здобувати нагороди й завойовувати глядацькі симпатії

Власне, про нагороди ми напишемо наприкінці цього короткого нарису. А насамперед треба відзначити прем’єру моновистави «Жіноче щастя» авторства Асі Котляр, режисер Віктор Смирнов, з акторкою Мар’яною Кодіною-Іванович у єдиній і головній ролі.

Але спочатку – про формат. Карантин зламав усі традиційні способи комунікації. Чи не найгостріше цю переміну відчув на своїй шкірі театр. Нема живого контакту актор-глядач, «не було шуму глядацької зали, не було аплодисментів, не було квітів, навіть традиційного післяпрем’єрного застілля не було…», - пише на своїй сторінці у фейсбуці Мар’яна Кодіна-Іванович… Для театру це – привид катастрофи. Однак, енергетика погляду, думки, руху, жесту, - вона пробивається крізь усі ці електронні плазми й мікросхеми.

   Виставу «Жіноче щастя» онлайн біля своїх комп’ютерів переглянуло майже півтори тисячі глядачів у 19 країнах світу – і це протягом якоїсь години!

   Вистава про радіоведучу. Про успішну медіа-леді, яка в віртуальному спілкуванні зі слухачами якось не зауважила, як її реальне сімейне життя тихо з-під неї вислизнуло, навіть не попрощавшись… Пішов чоловік, забрав сина. (А кому потрібна така публічна жінка й мама, яка витирає сльози чужим, а сльози рідних не бачить).

   Тепер – про найактуальніші успіхи театру «Соломія», а заодно – про успіхи театру-студії «FOTEJUR», який активно діє при «Соломії».

   На міжнародному театральному інтернет-конкурсі «ТЕАТР. NET» вистава цього театру «Ворог Настаська» (автор Ігор Юзюк, режисерка Оксана Стринадюк, режисерка з пластики Мирослава Воротняк) стала лауреатом другого ступеня у режисерському конкурсі в номінації «Професійний театр».

   Студія ж «FOTEJUR» на фестивалі «Зірка року», який має прописку в місті Миколаїв, отримала кілька дипломів у різних номінаціях. Зокрема, вистава «Ляльки» у номінації «театральне мистецтво» посіла перше місце й гран-прі глядацьких симпатій.

   Творча зустріч з Мар’яною Кодіною-Іванович відбудеться онлайн у фейсбуці на сторінці театру «Соломія» 6 червня о 18 годині. Не прогавте!

Андрій МАЛАЩУК

  Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.