ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Суд залишив під вартою агронома, який має відношення до плантації з марихуаною на Косівщині

Сьогодні, 25 вересня, розглянули апеляцію фігуранта справи (агронома), який має відношення до плантації марихуани у Косівському районі.

Нагадаємо:На Косівщині СБУ викрили масштабну плантацію марихуани. ФОТО, ВІДЕО

Захисник Чопей попросив долучити копію виписки з медичної карти (оскільки підсудний після ДТП), характеристику, ксерокопію з закордонного паспорта, ксерокопію відомості з лікарні (під час обшуку декілька разів викликали швидку).

Обшук тривав 14 годин і підсудному стало зле, але йому не надали належної медичної допомоги.

Суд задовільнив клопотання про долучення переліку документів до справи.

Захисник повідомив, що немає вагомих причин для того, щоб тримати його підопічного під вартою.

Хочу наголосити, що обставини викладені в оголошеній підозрі не відповідають дійсності. Маючи відповідне доручення, він передав техніку в оренду, що підтверджують відповідні документи. Жодного разу мого підопічного не було допитано, хоча він хоче працювати зі слідчими. 19 серпня він був побитий невідомими на території цього підприємства, – каже захисник.

Агроному було заборонено приходити на підприємство, він постійно робив зауваженням орендарям після чого і був побитий та отримував неодноразові погрози.

При обшуку в підсудного не було знайдено жодних заборонених предметів, в тому числі й коноплі. Захисник наголошує, що тільки за те, що він здав землю в оренду, не можна давати таке покарання.

Підсудний зараз знаходиться у важкому стані і потребує госпіталізації.

 Працівники, які справді працювали на підприємстві, а зокрема фасували готовий продукт, ще при затримані розповіли хто їх наймав на роботу.

Чопей вважає, що слідство навмисно не хоче допитувати його підопічного, щоб зламати його і щоб він зізнався у тому, в чому не винен.

Я не є якийсь злочинець, я просто віддав в оренду приміщення. Я не думав, що будуть такі наслідки. Я не знаю жодного працівника, які там були. Спочатку у них були салати, потім казали, що будуть квіти. Я ніколи не бачив коноплі і не знав, що воно таке , – каже підозрюваний Корбут.

Підсудний каже, що орендарі повідомили, що не потребують більше його допомоги і він більше не відвідував теплиці.

Прокурор Боровик заперечив апеляцію.

Це тяжкий злочин в якому Корбут був спільником, адже він здавав землю в оренду і отримував за це відповідну оплату, – каже прокурор.

Прокурор каже, що територія була спеціально облаштована для вирощення коноплі, проте підсудний заперечив, оскільки теплиці старі і вони просто побудовані за такою схемою.

На підприємці Розводовському має лежати вся відповідальність, адже це він орендував землю. Мій підзахисний не винен, – каже адвокат Чопей.

Підозрюваний просить змінити міру запобіжного заходу.

Я співпрацював з слідчими і не маю відношення до цього злочинного угрупування. Прошу змінити міру запобіжного заходу, – каже підсудний Корбут.

Суд оголосив, апеляційну скаргу залишити без задоволення.

Оскарженню в конституційному порядку не підлягає.