ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Стажування мера Попасної Юрія Онищенка в Коломийському управлінні освіти припинено, - міський голова

Стажування Юрія Онищенка в управлінні освіти Коломийської міської ради припинено. Про це у понеділок зранку, 30 січня, повідомив міський голова Богдан Станіславський і попросив вибачення у громади.
Далі подаємо повний допис.
"Після повномасштабного вторгнення військові порекомендували Юрія Онищенка та запропонували взяти його у міську раду. Він як мер Попасної постійно допомагав захисникам, зокрема й коломийським «едельвейсам», які три роки свого часу перебували в тому місті та тримали там оборону від російських сил.
Станом на зараз Юрій Онищенко все ще залишається міським головою Попасної, але не виконує обов’язки, оскільки там створено військо-цивільну адміністрацію. Однією з причин того, що Юрій Онищенко зараз у нашому місті – саме тут, у «десятці», несе службу його дружина.
Оскільки він займає посаду міського голови Попасної, то не може ані очолювати управління, ані бути заступником начальника. Але враховуючи те, що він добре розбирається в гуманітарних питаннях, як мер відгукнувся на прохання мера поділитися досвідом в освіті.
Ситуація з листом СБУ дійсно викликає питання. Тому стажування Юрія Онищенка припинено, а його відсторонено від виконання обов’язків. Також звернувся до правоохоронців вияснити цю ситуацію. Попри те, що реєстри закриті, спецперевірки зараз не проводять, прошу вибачення у громади про те, що недогледіли.
Через ці всі події, в тому числі в освітній сфері, буде проведена нарада з головами депутатських фракцій".
На фото з мережі Юрій Онищенко.