ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Срібні обручки: вічна класика чи сучасний тренд

Традиційним символом шлюбу і сімейних обітниць вважаються обручки на руках молодят. Історією виникнення ритуалу обмінюватися парними обручками ми завдячуємо давнім грекам. Адже саме вони започаткували традицію під час обряду одруження обмінюватися обідками із тростяника або гілочок, що мало символізувати вічне кохання та зв’язок. Але такі символи не були довговічними та підлягали обміну через невеликий проміжок часу. На допомогу у розв'язанні цієї задачі прийшли древні римляни - вони запровадили використання металів для виготовлення обручок і кілець, подарувавши тим самим можливість обирати золоті або срібні обручки пара для кожного, хто готується до  подружжя.

Сьогодні актуальність білого металу досягла свого піка - сріблястий метал вважається благороднішим та витонченішим, ніж червоний чи жовтий. Білий колір нейтральний і органічно вписується в стиль, доповнюючи його та приваблюючи увагу. Обручки з срібла  - це можливість купити пару обручок із дорогоцінного металу бюджетно й у широкому асортименті.

Переваги срібних обручок

Є багато причин, чому купити срібні обручки стане вигідним та вивіреним рішенням. Існує багато прикмет, чому самі такі прикраси принесуть достаток та щастя у дім молодої сім’ї:

  • срібло здавна символізує чистоту, володіє антибактеріальними та знезаражувальними властивостями. Тому нема чого дивуватися, що в родину такі прикраси несуть щирість почуттів та відданість.
  • з часів виникнення стародавніх слов'янських вірувань обручки срібні вважаються магічними оберегами та талісманами, які приносять благодать, достаток та мир у дім, а також забирають на себе весь негатив.
  • каблучка зі срібла є символом мудрості, а це необхідна навичка у сімейних відносинах.
  • якщо пара обирає для себе парні срібні обручки, то така сім’я завжди буде під опікою Місяця
  • срібло, так само як і золото, є символом достатку і добробуту, тим самим притягує до власника успіх та фінансову вдачу

Сучасні тренди в дизайні срібних обручок

Мода сьогодення настільки різноманітна та широка, що дає можливість кожній парі реалізувати свої бажання. Обрати срібні обручки можна у широкому асортименті:

  • елегантна класика - рівні поліровані обідки без вставок і декору
  • моделі з гравіюванням - прикраси з таємним змістом
  • обручки з чорнінням
  • кільця з позолотою - вигідна альтернатива для тих, хто надає перевагу жовтому металу.
  • срібні обручки з вставками золота - трендовий варіант для пар, які йдуть в ногу з модою
  • прикраси з вставками дорогоцінних каменів

Догляд за срібними обручками

Прикраси зі срібла схильні до утворення темного нальоту на поверхні. Це спричинено механічними забрудненнями, вологістю, а також наявністю сірководню у повітрі. Тому обручки зі срібла можуть втратити свій блиск через деякий час. Прості рекомендації дозволять в домашніх умовах повернути красу прикрас без зайвих зусиль:

  1. Використовувати для очищення прикрас спеціальну ювелірну косметику для срібла.
  2. Використовувати мильний розчин і нашатирний спирт. Спочатку промити каблучку у мильній воді, а потім протерти м’якою серветкою, змоченою слабким розчином нашатирного спирту (1:10). Потім промити прикрасу проточною водою і протерти насухо.
  3. Раз на рік звертатися до ювелірного майстра, який якісно відновить блиск та сяйво Вашої прикраси.