ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Спека в Україні може стати аварійною причиною відключення світла, – Укренерго

В Укренерго попередили про ризик аварійних відключень електроенергії через спеку, яка може призводити до надзвичайних ситуацій в енергосистемі.

Через рекордну спеку та нестачу вугілля в Україні, для забезпечення балансу в енергосистемі, необхідні відповідні резервні маневрові потужності, зокрема, блоки ТЕС, забезпечені паливом, пише Дзеркало медіа.

Водночас в енергосистемі Україні відсутні резерви потужності на енергоблоках. А ще 8 блоків ТЕС зараз перебувають у ремонті. 

Якщо температура повітря далі зростастиме та при «збереженні тенденції виведення блоків ТЕС в аварійний ремонт і відсутності палива» в енергосистемі України складеться надзвичайна ситуація.

«Це значить, що в Укренерго не залишиться інструментів для забезпечення покриття максимальних навантажень в енергосистемі. У таких випадках Укренерго може застосовувати графіки аварійного вимкнення для забезпечення цілісності енергосистеми», – коментують в Укренерго.

Також в компанії заявили, що уникнути надзвичайних ситуацій також можна, якщо прискорити виведення з ремонту низки ТЕС або включити у роботу газомазутних блоків ТЕС. В Укренерго вже звернулось до РНБОУ з відповідним листом.