ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Скільки коштує ялинка в Коломиї

Улюблені зимові свята вже на порозі, тож час подумати про оздоблення оселі. Особлива увага щороку прикута до ялинки – основного атрибуту Нового року. В Коломиї вже один за одним з’являються продавці хвойних красунь. Діапазон цін цього року дізнавалось «ДК».

Варто зазначити, що більшість коломиян віддають перевагу штучним деревам. Це – зручно, бо їх не потрібно купувати щороку, а ще вони не обсипаються. Висоту, пухнастість гілок, навіть колір можна підібрати індивідуально – від класичної зеленої до «засніжених» білих. Вартість, як правило, залежить від висоти та прикрас – від 400 до 700 гривень.

Ті, хто не уявляють свого свята без ялинкового запаху з дитинства, обирають живі ялинки. Більшість із них – без чіпів, а отже зрубані нелегально. Продавці скаржаться, що з чіпами зросла б ціна. До слова, ціни залежать від висоти та часу доби: якщо продавець поспішає на вечірній автобус, пропонує хорошу знижку. В середньому від 100 до 300 гривень за дерево.

У час, коли бути екосвідомим – справжній тренд, часто прихильники «живих» ялинок погоджуються на альтернативу. Наприклад, дерево з гілочок. Вартість залежить від висоти та прикрас – від 50 до 100 гривень.

Придбати ялинки можна на вулицях Шевченка, Палія та площі Ринок.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА

Нагадаємо, на нашому сайті триває опитування "Яку ялинку поставили вдома до свят?".