ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Ситуація ускладнюється: на Франківщині 75% ліжок зайняті хворими з коронавірусом

Сьогодні за участю директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря Дмитренка та його заступника Володимира Дзьомбака відбувся онлайн-брифінг щодо ситуації, пов’язаної із поширенням COVID-19 в області.

Зазначалося, що за останню добу хворобу виявлено у 385 прикарпатців. Зайнятість ліжок у медичних закладах складає 75 відсотків.  Задіяні 143 апарати ШВЛ. За останню добу до лікарень  госпіталізували 107 прикарпатців.  

Від початку пандемії COVID-19 діагностовано у 780 дітей.  

«Через завантаженість ліжок ще 5 таких днів - і ціла область потрапить у червону зону», наголошувалося під час брифінгу.

Відтак чиновники вкотре просять прикарпатців уникати масових заходів і дотримуватися карантинних правил.

Для надання кваліфікованої медичної допомоги хворим на коронавірус у лікарнях області планують додатково облаштувати ліжкомісця. Так, на 30 ліжок більше обладнають в обласній клінічній інфекційній лікарні, від 40 до 60 встановлять у пологовому відділенні, 20 – міській клінічній лікарні, до 150 – обласній клінічній лікарні.

Також ведуться роботи із розширення кисневих магістралей та облаштування кисневих точок.

 До темиЧерез зростання кількості хворих на COVID-19 прикарпатців просять неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів

З 2 листопада школи Коломиї працюватимуть у звичному режимі.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.