ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Сісти за штурвал та політати над Коломиєю: прикарпатців кличуть на фестиваль "Авіаколо"

10-11 липня в Коломиї відбудеться ХІ фестиваль "Авіаколо". Подію приурочують до свята Іван Купала. Про це Суспільному Карпати розповіла одна із співорганізаторок дійства Оксана Табанюк.

"На сьогоднішній день зареєструвалися 70 людей, екіпажів буде десь під 40. Очікуємо авіаторів з Прибалтики, Словаччини. Думаю, десь біля ста учасників буде", — каже Оксана Табанюк.

У 2010 році пілот Ігор Табанюк почав працювати над створенням аеродрому у Коломиї. А вже через три роки сім'я Табанюків за влашні гроші ініціювала фестиваль "Авіаколо", тобто — авіаційна Коломия.

 

"Коли починали 11 років тому, було дуже мало пілотів. Ми тоді знайомилися і вирішили, що у Західній Україні має бути свято, тож запланували на Івана Купала. Оскільки — це пілоти вихідного дня, тож цьогоріч для зручності вирішили організувати 10 липня", — говорить Оксана Табанюк.

Під час святкування можна буде посидіти за штурвалом літака та побачити Коломию з висоти пташиного лету.

"Будуть каруселі. Діти зможуть політати, також для малечі та літніх людей будуть безкоштовні польоти, щоб вони також побачили, що таке мала авіація, та якою є наша Коломия", – каже Оксана Табанюк.

Також під час двох днів свят буде шоупрограма: співи, танці, каруселі тощо.

Читайте також: Дуже українська історія: відома волонтерка і військова діячка стала на захист Ігоря Табанюка і коломийського летовища

Боротьба за коломийське летовище: Дмитро Комаров разом з журналістами приїхав підтримати Ігоря Табанюка. ФОТО