ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Шахраї ошукали мешканку Коломийщини на 7 тис. гривень

Зловмисник по телефону повідомив потерпілій про необхідність переказати кошти за «звільнення» сина, який потрапив у поліцію. Зловмисники дійшли до того, що спілкувалися із літньою жінкою в ролі її сина.

Представники закону вкотре застерігають громадян бути обачними в таких ситуаціях і перевіряти інформацію, яку отримують від невідомих.
Вчора, 12 січня, до Коломийського відділу поліції надійшло повідомлення від 70-річної жительки Коломийського району, яка звернулася по допомогу. Як пояснила потерпіла, їй повідомили на стаціонарний телефон в обідній час про те, що її син потрапив у біду. Невідомий чоловічий голос пояснив, що син скоїв злочин та на даний час перебуває в слідчому ізоляторі Коломийського відділу поліції, і якщо у неї є кошти, будуть розмовляти далі. Зловмисники зіграли надто правдиво. Спочатку говорив один чоловік, який представився, як працівник поліції. Він повідомив, що її син вчинив бійку. Для впевненості передав слухавку псевдо сину, який благав матір про допомогу. Після цього взяв слухавку так званий «слідчий» і запитав у жінки про заощадження. Коли ж та підтвердила, шахрай наказав зібрати всі збереження та перерахувати кошти через термінал одного із банків. За кілька хвилин жінка виконала всі умови шахраїв. Через певний час, отямившись від шоку, пенсіонерка зрозуміла що її ошукали та зателефонувала сину. Як виявилось син перебував вдома. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці працюють над встановленням та затриманням осіб зловмисників. Щоб не стати жертвою злочинців правоохоронці застерігають: – Завжди у всіх справах не поспішати переказувати гроші, керуватися здоровим глуздом. Якщо є хоч найменший натяк на те, що повідомлення не відповідає дійсності, – обов’язково його перевірте. Найпростіші способи: зателефонувати тому, хто нібито потрапив у біду, а також у лікарню, міліцію, інші екстрені служби – залежно від того, що вам повідомили; – Шахраї намагаються застати майбутню жертву зненацька, не дають оговтатись, вимагають терміново діяти. Повідомте, що у вас зараз немає потрібної суми, намагайтеся виграти час. Розкажіть про телефонний дзвінок ще комусь із близьких та рідних. Зазвичай, уже тоді вдається зрозуміти, що ситуація не відповідає дійсності та з’ясувати місце знаходження рідних; – Упевнившись, що вас намагалися обдурити, терміново повідомте про це до поліції. Таким чином ви допоможете викрити шахрая та запобігти іншим правопорушенням.
 Джерело: versii.if.ua