ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

СБУ знешкодила злочинну групу, яка погрожувала прикарпатцю і виманила понад 2 млн грн. ФОТО

Співробітники Служби безпеки України знешкодили міжрегіональне злочинне групування, яке тероризувало приватних підприємців.
За оперативними даними, учасники групи, вдаючись до тиску, заволодівали коштами громадян. Зокрема, зловмисники вимагали гроші у підприємця з Івано-Франківська, який спеціалізується на інформаційних технологіях. Через шахрайство і погрози у 2020 році їм вдалося отримати від жертви понад 2 мільйона гривень, повідомляє пресслужба СБУ області.
Крім того, наприкінці минулого року зловмисники виставили потерпілому черговий «рахунок» – 160 тисяч гривень, які він мав перерахувати на їх банківські картки. У разі, якщо чоловік не сплатить їм «данину», погрожували фізичною розправою і знищенням майна.
Одного з вимагачів оперативники спецслужби затримали в Одесі.
Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень). У разі доведення вини зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.
Тривають слідчі дії, встановлюються всі обставини справи на інші особи, причетні до протиправної діяльності.
Заходи із викриття проводили співробітники УСБУ в Івано-Франківській та Одеській областях, спільно з ГУ НП в Івано-Франківській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.
 
 
 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.