ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Самовільно встановлені обмежувачі руху транспорту часто заважають роботі рятувальників

Дуже часто рятувальники не можуть потрапити до місця виникнення пожежі через встановлені обмежувачі руху транспорту, через які пожежні машини змушені об’їжджати недоступні ділянки. А інколи рятувальникам доводиться застосовувати гідравлічні ножиці чи бензорізи, щоб демонтувати такі конструкції і якнайшвидше приступити до гасіння пожежі, а це – додаткові дорогі хвилини, яких у даному випадку просто немає.

Останній такий випадок стався 15 липня в місті Надвірна, де виникла пожежа балкону на 4 поверсі 9-поверхового житлового будинку, повідомляють в Управлінні ДСНС області.

До місця пожежі було направлено вогнеборців Державної пожежно-рятувальної частини №11 м. Надвірна. По прибуттю до місця виклику з'ясувалося, що на під’їзді до будинку встановлені обмежувачі руху. Рятувальникам довелося зрізати дані обмежувачі, щоб приступити до гасіння пожежі. Така проблема, на жаль, є по цілій області. Дуже часто мешканці будинків ігнорують власну безпеку, встановлюючи такі обмежувачі самовільно.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області звертається до всіх мешканців Прикарпаття з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки щодо вільного під’їзду до будинків пожежних автомобілів, а також до органів влади приділити особливу увагу цьому питанню.