ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Саджавка Коломийської ОТГ - у фіналі конкурсу "Неймовірні села України"

2 листопада 2020 року завершилося онлайн-голосування V Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2020», в ході якого були визначені села-фіналісти.

В рамках онлайн-голосування кожен охочий міг віддати свій голос за одне, два або три села. В результаті були визначені 5 найкращих бізнес-проєктів розвитку сільських територій, повідомляє АgroРortal.

За результатами голосування Саджавка Коломийської ОТГ з 46 258 балами розташувалася на 2-му місці у п'ятірці фіналістів.

Решта бізнес-проєктів також варті уваги, але були недооцінені під час голосування. Саме тому члени Експертної ради конкурсу вирішили дати шанс ще трьом громадам захистити свої проєкти. Ними стали: Головчинці, Хмельницька обл.; Санжійка, Одеська обл.; Сосонка, Сумська обл.

Таким чином у фіналі за звання «неймовірного» будуть змагатися 8 громад.

З 15 листопада редакція AgroPortal.ua розпочне публікувати матеріали про кожне із сіл-фіналістів, в яких розповість, чим живуть села, як розвиваються та чому саме їхня бізнес-ідея варта перемоги.

Захист бізнес-проєктів сіл відбудеться в січні 2021 року. Точна дата буде оголошена згодом.

Саджавка — село, яке приєдналося до Коломийської ОТГ, не будучи в Коломийському районі, а в сусідньому Надвірнянському. Це єдиний випадок у Західній Україні. Село розташоване на березі річки Прут та з’єднує туристично привабливі міста Коломию та Яремче.

Бізнес-проєкт: освітлення вулиць автономними ліхтарями. 

Реалізація: встановлення 10 автономних вуличних ліхтарів на сонячних панелях.  

Ціль: впровадження енергозберігаючих заходів шляхом використання альтернативних джерел енергії (енергія сонця). 

Сталий розвиток: популяризація ідеї використання альтернативних джерел енергії серед жителів громади; покращення екологічної ситуації. 

Виконавець: комунальне господарство Коломийської міської ради. 

Кількість залучених до проєкту: 10 осіб. 

Етапи реалізації: березень-квітень 2021 року.

Для довідки: конкурс «Неймовірні села України 2020» онлайн-видання AgroPortal.ua цьогоріч проводить уп'яте. Головний приз — 100 тис. грн на реалізацію бізнес-проєкту від головного партнера — Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Крім головного подарунка переможцю, компанія «Бейкер Тіллі Україна» допоможе одному з 10-ти сіл, які пройшли до етапу онлайн-голосування, в реалізації їхнього бізнес-проєкту. А Всеукраїнська асоціація громад одному із сіл-фіналістів надасть комплексний консультаційний супровід громади на період становлення після місцевих виборів. П'ятірка сіл-фіналістів конкурсу отримає річну передплату на журнал Agroexpert та набір спеціалізованої аграрної літератури.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.