ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Рідні полеглого захисника Романа Огородніка просять підтримати петицію про присвоєння йому звання Героя України (посмертно)

Рідні полеглого Героя звертаються з проханням підписати петицію про присвоєння Героя України (посмертно), Огородніку Роману Валерійовичу.

Посилання на петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/176008
Для того, щоб підтримати петицію, необхідно зайти на вказаним посиланням, авторизуватись за допомогою електронного підпису і, слідуючи інструкціям сайту, підписатись.

Лейтенант Роман Огороднік був командиром 2 мінометного взводу 2 мінометної батареї 2 механізованого батальйону. Боронив Україну в складі 30-Ї бригади імені князя Костянтина Острозького. 

Огороднік Роман, позивний Ромео, загинув 1 жовтня в районі села Одрадівка Донецької обл. внаслідок штурмових дій та обстрілів з різних видів озброєння. Обстріл їхньої позиції тривав з 12:45 по 15:45 01.10.2022р. Лейтенант стояв до останнього, мужньо боровся за нашу країну ціною власного життя.

Роман мав багато трудових досягнень на фронті. В одній із точок, де він воював, противник їх не міг вичислити. І поки противник їх шукав, Роман зі своїми побратимами завдавав удару по їхнім позиціям та успішно знищував ворога. Біля Ізюму прикривав піхоту, та подавляв вогонь противника. Були точки де тримав оборону в 400 метрах від ворога.

12 січня 2022 року дружина загиблого лейтенанта зареєструвала петицію з проханням присвоїти її чоловіку звання Герой України.

Прошу підтримати петицію, адже Роман Огороднік за волю та незалежність нашої країни, за наше мирне майбутнє віддав найцінніше - життя, тож заслуговує отримати звання Герой України