ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Реформа системи охорони здоров’я України буде відкоригована

5 квітня перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка взяла участь у селекторній нараді під головуванням міністра охорони здоров’я України Максима Степанова.

Йшлося про реформування галузі охорони здоров’я, а також додаткові виплати працівникам лікувальних закладів, які працюють з пацієнтами, хворими на коронавірус, повідомляє пресслужба ОДА.

Під час селектору міністр акцентував увагу на потребі внесення коректив у медичну реформу, яка наразі триває. Урядовець зауважив, що в сучасних реаліях система охорони здоров’я і держава не можуть дозволити собі звільнення до кінця року близько 50-ти тисяч медпрацівників та закриття 332 лікарень. За його словами, саме така кількість лікарень після реформування фінансується менше 50 відсотків у порівнянні з минулим роком.

МОЗ напрацьовано шляхи покриття дефіциту фінансування медичних закладів, щоб не допустити закриття лікарень та звільнення медичних працівників, а також задля збільшення зарплат медикам.

Щодо додаткових виплат працівникам закладів охорони здоров’я області, які залучені до боротьби з COVID-19, то, як інформували в департаменті охорони здоров’я ОДА, кошти на доплату медичним закладам за березень перераховані на рахунки місцевих бюджетів.