ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпаття: несподівані підсумки туристичного 2020 року. ВІДЕО

Як розповів начальник управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франкківської облдержадміністрації Віталій Передерко, рік що минає, був драматичним та контроверсійним.

Ковід погіршив стан підприємницької діяльності у сфері туризму та відчутно зменшив її доходи. Водночас, саме у 2020-му на Прикарпатті активно розвивалася туристична інфраструктура, повідомляє ПІК.

Якщо брати посезонно, то відносно добре гості відвідували Прикарпаття взимку, у січені та лютому. Далі спостерігалося повне падіння кількості туристів, пов’язане із запровадженням локдауну.

За словами Віталія Передерка, статистично цифри щодо відвідувань могли бути й вищими, якби не червневий паводок на Прикарпатті, який в інформаційному просторі України нашкодив туристичному іміджу Франківщини.

Відновити туристичний потік вдалося тільки наприкінці літа, коли область почали масово відвідувати туристи. Вересень 2020 року був навіть кращим, ніж 2019-го. Зрозуміло що така позитивна тенденція вплинула й на показник туристичного збору.

За 11 місяців поточного року він досяг 5.5 мільйона гривень – це практично на рівні минулого року.

Про інші важливі деталі туристичного року – дивіться у ВІДЕО.