ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпатців запрошують на богатирські ігри та І етап Кубку Європи з богатирського багатоборства

У неділю, 16 червня на Вічевому майдані в Івано-Франківську відбудуться богатирські ігри та І етап Кубку Європи з богатирського багатоборства.

Початок змагань о 14 годині. До Івано-Франківська з'їдуться найсильніші богатирі не лише України, а і Європи, пише Фіртка.

Найсильніша людина Прикарпаття Володимир Пиндус розповів, що він разом з однодумцями відновлюють змагання із багатоборства другий рік поспіль.

"Захід надзвичайно насичений. Змагатимуться 13 атлетів - вісім з України та п'ять з Європи. Фішка в тому, що до нас приїде дворазовий переможець змагання за звання Найсильнішої Людини України Констянтин Ільїн. Також до нас завітають богатирі зі Словаччини. Також будуть найсильніші люди з Румунії і з Молдови", - розповів Пиндус. 

За перемогу боротиметься переможець Кубку Словакії Мілан Шулян. Атлет вагою 165 кг та ростом 196 см вперше буде змагатись на Прикарпатті.

Крім того проведуть Кубок міського голови серед жінок. Цьогоріч будуть чотири учасниці - дві з України та дві із-за кордону. Зокрема найсильніша жінка Румунії та найсильніша жінка Європи Адріана Жеману та Дарина Нестерова - Найсильніша жінка Казахстану. Наші дві чемпіонки: чемпіонка України Анна Кашперська з Києва та переможниця кубку України Анна Романаускене з Харкова.

Передбачили по п'ять вправ для чоловіків та для жінок. Також проводитимуть Середньовічний бій, де змагатимуться лицарі.

В перерві між вправами, глядачі матимуть змогу спостерігати справжній середньовічний бій - це молодий, повноконтактний вид бою у середньовічних обладунках, який проводиться з використанням ненагостреної зброї: мечів, сокир.

Крім того в рамках змагань проведуть благодійний аукціон для допомоги 7-річній дівчинці, у якої стався інсульт.

Зокрема передбачили цікавий лот, який можна буде придбати. Всі виручені кошти підуть на реабілітацію цієї дитини. Втім організатори тримають в секреті, що це.

"Я думаю, з кожним роком у нас буде все більше і більше учасників. Хочу подякувати ініціатору цих змагань, бо це не просто організувати Міжнародні змагання. Я вважаю, що такі події роблять бренд для міста. Тому всіх запрошуємо у неділю на Вічевий майдан", - зазначив міський голова Руслан Марцінків.