ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпатці вкотре продовжують спалювати суху траву

Протягом минулої доби на Прикарпатті зареєстровано 17 випадків загорянь сухої трави на відкритій території.

Локалізувати загоряння та гасити пожежу сухої трави на відкритих територіях непросто, оскільки швидкість поширення вогню висока, інформує Управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Коли ж таке трапляється поблизу населених пунктів, існує велика ймовірність перекидання полум’я на житлові та господарські споруди. Виїзди на гасіння загорянь сухої трави завдає чималих матеріальних втрат. Страждає від таких випадків і навколишнє середовище.

Ще один украй небезпечний фактор спалювання сухої трави – їдкий чорний дим. Для людей, схильних до алергій, опинитися у зоні згоряння сухостою дуже небезпечно. Та найстрашнішим випалювання трави є в зоні міста, де на ґрунті та рослинах осідають важкі метали. Вдихаючи дим, люди отруюють свій організм. На сільських полях можуть вигоряти залишки отрутохімікатів, які використовують для обробки ґрунтів чи рослин. Небезпечні продукти згоряння вітер здатен переносити на великі відстані, відтак можуть постраждати не лише безпосередньо палії.

До речі, після спалювання трави життя рослин і комах на цій території може відновитися не раніше, ніж через 5-6 років.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області звертається до усіх громадян із настійним проханням не спалювати суху траву та не провокувати виникнення пожеж, котрі завдають чимало збитків господарству краю.