ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпатських водіїв попереджають про ожеледицю

Обережно, на дорогах – ожеледиця!
За прогнозами синоптиків, сьогодні, 30 листопада, на дорогах Прикарпаття очікується ожеледиця. Як результат, різко підвищується кількість дорожніх аварій та травмувань.
Просимо водіїв зважати на погодні умови й бути максимально обережними на автошляхах. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху.
В умовах поганої видимості не перевищуйте дозволеної швидкості, відмовтеся від ризикованих маневрів, будьте уважні, під’їжджаючи до перехресть, пішохідних переходів.
Дотримуйтесь безпечної дистанції між автомобілями та правилами маневрування, користуйтесь ременями безпеки, не перевищуйте швидкості, рухайтесь з увімкненими фарами ближнього.
Особливу увагу зверніть на технічний стан шин свого автотранспорту – вони повинні забезпечувати максимальне зчеплення з дорожнім полотном, бути надійними та відповідати погодним та кліматичним умовам.
Пішоходам нагадуємо, що при ожеледиці гальмівний шлях транспорту збільшується у декілька разів. Будьте уважні та обережні, коли переходите проїзну частину.
Безпеку на автодорогах області забезпечують співробітники сектору реагування патрульної поліції територіальних підрозділів ГУНП в Івано-Франківській області та Управління патрульної поліції.
Якщо через погодні умови ви опинилися у скрутній ситуації на дорозі, телефонуйте на оперативну лінію 102 – ми допоможемо!