ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпатець відсидить 10 років за ґратами за зґвалтування малолітньої

26 січня колегія суддів з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу обвинуваченого у скоєнні тяжкого злочину – зґвалтування малолітніх осіб (ч. 4 ст. 153 КК України).

В листопаді 2017 року 32-річний молодик у одному з прикарпатських містечок попрямував за самотньо йдучою по вулиці дитиною та розпочав розмову з нею. Дійшовши до безлюдного місця, скористався відсутністю сторонніх осіб, вирвав із її рук мобільний телефон та зґвалтував її. Обвинуваченому в грабежі та зґвалтуванні малолітньої дівчинки суд першої інстанції призначив покарання у вигляді десяти років позбавлення волі та задовільнив цивільний позов, зобов’язавши сплатити потерпілій значну суму коштів, повідомляє пресслужба Івано-Франківського апеляційного суду.

Як зазначається, обвинувачений вини не визнав, вважав покарання занадто строгим та подав апеляційну скаргу. Колегія суддів в закритому судовому засіданні розглянула апеляційну скаргу і вирішила задовільнити її частково, тільки в частині кваліфікації дій обвинуваченого.

Ґвалтівник відбуватиме покарання в місцях позбавлення волі десять років.

Ухвала може бути оскаржена до Верховного Суду шляхом подачі касаційної скарги протягом трьох місяців з дня проголошення судового рішення судом апеляційної інстанції.

"В суспільстві, що зорієнтоване на високі загальнолюдські цінності, не може бути терпимості до проявів жорстокого поводження з дітьми та сексуального насильства над ними, оскільки це має тяжкі соціальні наслідки. Адже в подальшому отримані психологічні травми формують з них соціально дезадаптованих людей, не здатних створювати повноцінну сім'ю, реалізовуватись у колективі та суспільстві загалом", - йдеться у повідомленні.

Фото ілюстративне

Читайте також: На Франківщині 11-річна дівчинка народила дитину від 65-річного ґвалтівника

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.