ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Поліцейські Прикарпаття склали майже 200 протоколів за порушення правил карантину

Поліцейські Прикарпаття у період карантинних заходів склали 191 адміністративний протокол. Спільно з лікарями, рятувальниками, нацгвардійцями, представниками місцевої влади і громадськістю продовжують працювати, щоб протидіяти короновірусу. 

На території Івано-Франківської області з 17 березня 2020 року створені мобільні групи із поліцейських, медиків, працівників ДСНС, органів місцевої влади з профілактичною метою, повідомляє обласна поліція.

Також з 6 квітня відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 255 діють посилені карантинні заходи. Відтак, на в’їздах в Івано-Франківську область встановлені шість цілодобових контрольно-пропускних пунктів, на яких здійснюється контроль за дотриманням карантинних обмежень в сфері пасажирських перевезень, проводиться температурний скринінг громадянам та при необхідності правоохоронці перевіряють документи у водіїв.

З початку карантинних заходів і станом на 9 квітня правоохоронці склали 191 протокол за порушення правил карантину. Зокрема 120 протоколів склали поліцейські Івано-Франківщини і 71 – працівники Управління патрульної поліції в області.

Протоколи стосуються: 

- порушень обмежень підприємствами, організаціями та установами - 124 протоколи; 

- водіїв транспортних засобів, які перевозили понаднормову кількість пасажирів - 8 протоколів; 

- осіб, які не дотримуються умов самоізоляції - 22 протоколів;

- порушень посилених карантинних заходів з 6 квітня - 37 протоколів.

Найбільше правопорушень мобільними групами зафіксовано в Івано-Франківську, Коломиї і Калуші.

Відповідні протоколи складені за ст. 44-3 КУпАП. Стаття тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 - 34 000 грн.) і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"Звертаємось до громадян обмежити своє пересування, не виходити зайвий раз з домівки та суворо дотримуватися встановлених карантинних обмежень. У разі виявлення порушень вживатимуться заходи, які спрямовані на притягнення винних до відповідальності", - наголошують поліцейські.