ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Поліцейські Коломийщини нагадують водіям не забувати вмикати покажчик повороту

Натиснути рукояткою включення «поворотника» – дріб’язкова справа. Тільки неодноразово трапляються випадки, коли водії забувають чи ігнорують цю просту дію й, відповідно, виконують маневри без попередження.

Аби часом не наробити собі та іншим учасникам дорожнього руху пригод на дорозі, водій повинен у певних випадках не забувати подавати сигнали світловими покажчиками повороту. інформує Коломийський відділ поліції.

Поліцейські Коломийщиною закликають водіїв не допускати порушень – завжди включати світлові покажчики не залежно, є на дорозі інші автомобілі чи ні. Ці дії важливі не тільки для водіїв інших авто, але й для пішоходів, адже тоді вони будуть знати, куди рухається автомобіль.

Учасникам дорожнього руху слід пам’ятати, що згідно з правилами дорожнього руху, попереджувальними сигналами є ті, що подаються світловими покажчиками повороту або рукою.

Сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку, подаються:

a)перед початком руху і зупинкою;

б)перед перестроюванням, поворотом або розворотом.

Подавати сигнал покажчиками повороту або рукою належить завчасно до початку маневру (з урахуванням швидкості руху), але не менш як за 50–100 м у населених пунктах і за 150–200 м поза ними. Припиняти їх варто негайно після його закінчення (подавання сигналу рукою слід закінчити безпосередньо перед початком виконання маневру). Сигнал забороняється подавати, якщо він може бути не зрозумілим для інших учасників руху.

За ч.2 ст.122 КУпАП за порушення правил використання сигналів поворотів передбачено штраф у розмірі 425 гривень.