ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Поліцейські вилучили понад 5600 рослин маку та конопель у прикарпатців

Правоохоронці Івано-Франківщини попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин, зокрема конопель та снодійного маку, на присадибних ділянках, дачах та в інших місцях.

З початку проведення операції «Мак» працівники поліції здійснили близько 3900 перевірок земельних ділянок та сільськогосподарських підприємств. По виявленим фактам слідчі підрозділи поліції відкрили 44 кримінальні провадження за ст. 310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель», повідомляє обласна поліція.

До прикладу, минулої доби дільничні офіцери поліції Городенківського відділення поліції на присадибній ділянці 56-річної мешканки району, виявили та вилучили близько 150 рослин снодійного маку. Як вказує жінка, мак вирощувала для власних потреб.

Ще два факти незаконно вирощування снодійного маку задокументували поліцейські Рогатинщини. Дві мешканки району вирощували на території своїх господарств понад 1200 рослин маку.

Вилучені рослини направлено на проведення експертизи.

За фактом незаконного посіву або вирощування снотворного маку чи конопель слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 Кримінального Кодексу України.

"Звертаємось до громадян, якщо ви володієте інформацією про можливі посіви нарковмісних рослин на території краю, телефонуйте в поліцію на спецлінію "102", - зазначають в поліції.