ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Покриття багатоканальним телемовленням Прикарпаття збільшується

9 грудня розпочалася трансляція 8-ми програм у мультиплексі MX-1 у селищі Верховина, що здійснюється з вежі КРРТ на горі Пушкар. Найближчими днями багатоканальне телемовлення розпочнеться в містах Калуш, Яремче та населених пунктах Косівського району.

Після початку впровадження багатоканального телевізійного мовлення у цих населених пунктах територія покриття області цифровим сигналом значно збільшиться і за різними підрахунками становитиме близько 60%. Це певною мірою вирішить проблему так званих білих плям Прикарпаття, куди раніше цифровий сигнал не досягав, повідомляє пресслужба ОДА.

Цій важливій події передувало рішення Національної ради щодо переоформлення ліцензії цифровому провайдеру ТОВ «Зеонбуд» у зв’язку зі збільшенням кількості передавачів багатоканальної телемережі МХ-1 у 14 населених пунктах Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Луганської областей. Передбачалося, що нові передавачі для цифрового наземного телевізійного мовлення стандарту DVB-T2, зокрема в Івано-Франківській області, мають бути встановлені у селищі Верховина, місті Калуш, селі Річка Косівського району, місті Яремче.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.