ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Побачила світ книжка про довголітнього директора Коломийського медколеджу Iгоря Федика

Музей Коломийської книги поповнився ще одним книжковим виданням про визначних людей нашого краю. Це книга «Горіти і запалювати інших» про Ігоря Федика (1940-2017) – відомого педагога,директора Коломийського медичного коледжу ім.Івана Франка, лікаря, просвітнього діяча.
Видання побачило світ за ініціативи Василя Глаголюка – голови Коломийської «Просвіти» та підтримки багатьох небайдужих людей після встановлення меморіальної таблиці на вшанування пам’яті Ігоря Федика( 4 жовтня 2018р).
До книжки ввійшли передусім спогади найближчих людей: рідних і близьких Ігоря Дмитровича. Вагоме слово мовили його колеги та учні.
Найщиріші спогади висловила і чисельна кількість коломиян, мешканців Прикарпаття. Видання доповнюють публікації про Ігоря Федика із періодичної преси. Однією із них є стаття про батька Ігоря Дмитровича, українського повстанця Дмитра Федика. Завжди з великою теплотою і сльозами на очах Ігор Дмитрович згадував свою матір п. Галину. Вона не раз його в дитинстві переховувала, навіть у школі він був записаний під дівочим прізвищем матері. У такій сім’ї народжувались порядність, доброчесність і високий національний патріотизм Ігоря Дмитровича.
Велике сприяння у появі цього видання надала дружина п. Ігоря Марія Миколаївна. Редагувати, упорядкувати матеріали та літературний запис провели його колеги Микола Васильчук та Олександра Філіковська.
Сподіваюсь і впевнений, що презентація цієї книги про Ігоря Федика невдовзі пройде в широкому колі його колег, друзів, великої родини, всіх хто був з ним у багатьох добрих справах.
Ми повинні пам’ятати про людей, які творять історію нашої Коломиї, роблять нас кращими.
Директор музею
Валерій КОВТУН
May be an image of 1 особа та текст