ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Плачевна ситуація: у Калуші збудували льодову арену за 20 млн грн, але вона не працює. ВІДЕО

Льодову арену збудували в Калуші 10 років тому. На будівництво витратили 20 млн грн. Це була державна програма "Хокей України”. Калуш став третім після Донецька та Херсона, якому тоді пощастило.

Спорткомплекс відкрили помпезно і спочатку там не було відбою від дітей. Тут було три дитячі та одна доросла команди з хокею. Виступали на чемпіонатах в Україні та за кордоном, інформують Факти.

Але тепер там займатись неможливо: часто вимикають електрику через борги, льоду немає місяцями, а нині заклад взагалі закритий. Та й тренери за таких обставин за місце не тримаються.

Зі 120 дітей, які тут займалися, залишилося не більше 40. Діти мріють про заняття хокеєм та фігурним катанням, але спорткомплекс закритий.

Льодова арена – на балансі облради. Чиновники пояснюють, що комплекс не працює, бо приватне підприємство, яке оплачувало електроенергію, відмовилося це робити. Але з управління спорту на арену виділили 2 млн, що підтримувати її роботу, каже Костянтин Лисейко, заступник начальника управління.

Цього року Прикарпаття, як й інші області, отримає понад 200 млн грн – субвенції на будівництво спорткомплексів і басейнів. Та приклад Калуша показує: збудувати спорткомплекс – лише пів справи.

Деталі дивіться у сюжеті "Фактів”.