ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Піца на дієті - чи це реальність?

“Яка може бути піца? Я ж на дієті!” - як часто можна почути ці слова від представниць жіночої половини. До речі, слово дієта вже давно відійшло у минуле. Зараз тренд на правильне харчування. А піца при правильному харчуванні не тільки дозволяється, а ще і корисна. Якщо ви відмовитеся від пепероні та інших ковбас для начинки, піца краще впишеться у здорове харчування та ніяк не вплине на вашу фігуру. Доставка піци у Хмельницькому працює без вихідних. Тому, якщо ви зголодніли або до вас раптово завітали гості, а холодильник порожній, то можна замовити смачну гарячу піцу.

З чого складається піца?

Класична італійська піца складається з трьох частин: тісто, сир, томатний соус. Топінгами для покращення смаку є базилік, орегано, чебрець та інші спеції. Італійські вчені довели, що регулярне вживання піци скорочує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та онкології. В першу чергу це завдячуючи помідорам, з яких готують соус для піци. У складі томатів є речовина ліполін, яка є дуже сильним антиоксидантом. При нагріванні користь від ліполіну тільки більшає. 

Тісто для піци готують з цілозернового борошна, яке містить у складі багато протеїну. Наскільки всім відомо, білок бере участь у відтворенні клітин людського організму. А завдяки тому, що тісто на піцу вистоюється протягом кількох годин, то готовий корж виходить таким, що добре перетравлюються. 

Сир Моцарела, який є обов’язковою складовою італійської піци, допомагає знизити калорійність страви, та має поживну цінність завдяки корисним речовинам. Цей сир є джерелом легкозасвоюваного білка, необхідного для роботи м’язів. Крім того, кальцій і фосфор, що входять до складу моцарели, покращують стан зубів, кісток. 

Три причини, чому не потрібно відмовлятися від піци під час схуднення

Не потрібно відмовляти собі в задоволенні поласувати шматочком піци під час дієти. Особливо, якщо вона приготована лише з якісних інгредієнтів без зайвого жиру. 

  • Це дуже смачно та доступно;
  • Піцу можна приготувати з корисних інгредієнтів, додаючи якомога більше овочів та інших продуктів, які містять багато корисних речовин;
  • Вживання піци сприяє виділенню гормону щастя серотоніну завдяки томатам, які є основою соусу.

Як приготувати піцу, щоб вона була не тільки смачна, а і корисна?

  • Томатний соус, приготований власноруч без консервантів;
  • Ніякого цукру, якого багато в магазинних соусах;
  • Тісто готуйте на заквасці, ніяких дріжджів;
  • Якомога більше овочів і зелені;
  • Замість жирного бекону - філе курки або індички;
  • Обережно з сиром - не переборщить.

Тож, піца може бути не тільки смачною, а і корисною. Спробуйте вегетаріанську піцу Базиліца від Pronto. 100 г такої піци містить всього лише 300 ккал.