ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Після страйку мешканців у Мишині на Коломийщині розпочали ремонт дороги. ФОТО

Як писало Дзеркало, 8 липня мешканці Мишина перекрили дорогу державного значення Р24 Кам’янець-Подільський – Татарів.

За словами активістки Марії Якуб’як, гроші на ремонт дороги виділили ще торік. Рік вже минув, а дорогу так і не зробили. Староста села Дмитро Гроссу неодноразово звертався до вищого керівництва і у відповідь чув лише обіцянки.

"Певний період я людей стримував, - розповідає староста, - але коли людей ніхто не чує - варто сподіватися на таку реакцію".

Односельці були налаштовані рішуче  пропускали водіїв лише в екстрених випадках. Впродовж  дня влада так і не приїхала до мітингувальників. Тому люди були готові стояти і далі, аж поки не побачать техніку, яка розпочне ремонтувати дорогу.

10 червня ситуація змінилась. Близько 12 години на трасі Р24 Кам’янець- Подільський – Татарів з’явилася ремонтна техніка. Рух згаданим напрямком відновили. 

У той самий час акцію продовжили і у Спасі. В населеному пункті – яма на ямі. Дорогу обласного значення «Коломия – Цуцулин» перекривають у трьох місцях. Сільські активісти стояли увесь день, пропускаючи автомобілістів лише в окремих випадках. «Ми стоятимемо до кінця, поки не розпочнуться ремонтні роботи», - каже активіст Роман Линдюк.

Вже наступного дня влада відреагувала на мітинг людей. Пана Романа разом з активістами викликали у Коломийську райдержадміністрацію, де дають  розпорядження про виділення коштів на ремонт дороги обласного значення «Коломия – Цуцулин». Тепер активістам залишається знайти фірми, готові розпочати ремонт напрямку.

"Ми вже звернулися у дві фірми, які могли б розпочати ремонтні роботи. Одна знаходиться у Матеївцях, інша - у Городенці.  Наразі чекаємо відповідь", - каже активіст.

При виїзді з Коломиї біля Вербізького мосту 10 липня чергувало патрульне авто. «Наразі рух повністю відновлений. Ми стоїмо виключно з метою страховки: якщо раптом перекриють дорогу, щоб ми могли попередити людей, які їдуть у тому напрямку», - розповідає інспектор Коломийського відділу поліції Тарас Фуфалько.

До вирішення питання доклав зусиль народний депутат Андрій Іванчук. Він звернувся до в. о. голови ОДА Марії Савки задля сприяння у вирішенні проблеми. Марія Савка організувала нараду за участі керівництва Служби автомобільних доріг області та місцевої влади, на якій обговорили проблему. Як результат - Марія Савка дала доручення терміново приступити до ремонту згаданих доріг.

Як повідомили сьогодні у Службі автомобільних доріг області,  у Мишині саме триває  поточний дрібний ремонт дороги Р-24 Татарів - Кам'янець-Подільський.