ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

"Пильнуй, Україно, пильнуй своєї гіркої свободи": молодь міста говорила про уроки Майдану

Минув п’ятий рік від початку Революції Гідності - мирного протесту, який переріс у зачистки владою свого ж народу. Здається, не так і давно, але насправді за цей час малюки, яких у 2013 на віче батьки привозили у візочках, уже встигли піти до школи. Щоб максимально чесно розповісти сучасній молоді про подію, котра змінила свідомість української нації, сьогодні в «Народному домі» провели урок Майдану.

Зі школярами спілкувалися безпосередні учасники подій на Майдані: очільник Коломийської 14-ої сотні Генадій Романюк, сотник Володимир Пак, керівник автомайдану Михайло Вовк, керівник коломийського осередку «Правого сектору» Олег Микитюк. Кожен із них поділився своїми історіями, найболючішими та найприємнішими спогадами. А потім присутнім продемонстрували фільм – нарізку сюжетів з місцевого та Київського майданів.

Модерував захід Любомир Грабець. Він каже, що зустріч була суцільним експромтом. Але щирим. Навіть фільм, який був підготований заздалегідь, змушені були в останній момент замінити.

«Я намагався провести захід так, щоб він спонукав до думки, адже ці речі треба не просто пам’ятати. Здається, вдалося», - поділився пан Любомир.

Навчальні заклади міста радо відізвалися – зал МПК «Народний дім» був заповнений. Діти сприймають ці події по-своєму та не приймають фальші.

«Як українці, ми повинні пам’ятати свою історію. Майбутнє, в яке ми йдемо та минуле, яке ми знаємо – неподільні. Ми маємо пам’ятати героїв, які віддали своє життя заради того, щоб ми йшли вперед. Ми – українці, одна єдина нація. Ми не маємо права здаватися», - переконаний активіст «Пласту» Арсеній Зеленюк.

Втрати Революції Гідності – біль цілої країни. Про це треба розповідати молоді, адже їм належить творити майбутнє України.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА