ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Підбірка найкращих платформ для дистанційної освіти

Карантин - чудова нагода ознайомитися з платформами для дистанційної освіти та запровадити найкращі світові практики в освітній процес. 

Управління освіти Коломийської міської ради пропонує підбірку найкращих платформ для дистанційної освіти:

Google Classroom: https://classroom.google.com/ - Це безкоштовний веб-сервіс створений Google для навчальних закладів з метою спрощення створення, поширення і класифікації завдань. Google Classroom об'єднує в собі: Google Drive для створення і обміну завданнями, Google Docs, Sheets and Slides (документи, таблиці, презентації) для написання, Gmail для листування і Google Calendar для створення розкладу.

Про організацію дистанційного навчання за допомогою Google Класу: https://www.youtube.com/watch?v=-Qw970G0aYs&t=6153s

Доступна як веб-версія, так і версія для мобільних пристроїв. Завантажити можна за посиланням: https://play.google.com/store/apps/details… або https://apps.apple.com/ru/app/google-classroom/id924620788

Zoom: https://zoom.us/ - Комунікаційна платформа Zoom дає змогу організовувати відеоконференції та проведення онлайн-уроків. Важливо зауважити, що безкоштовними є конференції та відеодзвінки в базовому пакеті – включає можливість долучити до конференції до 100 осіб, тривалість дзвінка - до 40 хвилин.

Поради з використання Zoom для освітнього процесу:
https://youtu.be/wH331ndzurM

Доступна як веб-версія, так і версія для мобільних пристроїів: https://play.google.com/store/apps/details… або https://apps.apple.com/…/app/zoom-cloud-meetings/id546505307

Padlet: https://padlet.com/ - Це універсальна онлайн-дошка з інтуїтивним інтерфейсом, яку легко опанувати та просто застосовувати в навчальному процесі. Вона може бути використана для проектної роботи, індивідуальних завдань чи як інструмент збору інформації від всіх учасників процесу в одному місці.

Як налаштувати дошку padlet: https://youtu.be/jrDSHzooCu8

Для завантаження мобільної версії: https://play.google.com/store/apps/details… або https://apps.apple.com/us/app/padlet/id834618886

Learningapps: https://learningapps.org/ – Простий конструктор різноманітних типів інтерактивних завдань з великою базою вже готових шаблонів.

Classtime: https://www.classtime.com/uk/ - Інструмент для вчителів, який допомагає миттєво оцінити прогрес усього класу та кожного учня індивідуально.

Kahoot! https://kahoot.com/ - Онлайн-сервіс, який змогу створювати інтерактивні навчальні ігри: вікторини, обговорення, опитування. Освоїти роботу з Kahoot! дуже легко і в цьому на допомогу прийдуть короткі навчальні відео: https://kahoot.com/how-to-play-kahoot/