ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Останнє засідання Коломийського виконкому 2019: основні рішення

Сьогодні у залі засідань міської ради відбулося останнє в цьому році засідання виконкому. Про що дискутували, які рішення прийняли, а які відправили на доопрацювання - вже знають журналісти «ДК».

Розпочали з приємного: Конференція будівельників України за вагомий внесок у розвиток будівельної галузі України, активну участь у розбудові місцевого самоврядування й участь у будівництві соціальних об’єктів нагородила орденом за розбудову України Віталія Перлюка.

Опісля виконком взявся за розгляд порядку денного. Загалом розглянули 24 питання.

Першим перед членами виконкому звітував начальник відділу у справах дітей Ігор Івахнюк. За його словами, злочинність серед неповнолітніх знизилася на 50%, порівняно з минулим роком.

«Цьогоріч 7 неповнолітніх вчинили 11 злочинів. Не було вчинено тяжких злочинів або в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння», - розповідає пан Ігор.

Серед негативного – стався один рецидив злочину. Його вчинив неповнолітній, у якого родичі притягалися до кримінальної відповідальності та несли покарання в місцях позбавлення волі.

«З ним дуже важко було проводити профілактичну роботу, - продовжує Ігор Івахнюк. – Зараз він узятий під варту».

Начальник відділу у справах дітей розповів, що проводилась активна виховна робота, спільно з працівниками ювенальної провенції Коломийського відділу поліції: читали лекції в навчальних закладах, проводили індивідуальні бесіди з підлітками, схильними до правопорушень. Також провели 27 рейдів протягом року, запровадили щорічну спартакіаду «Молодь проти злочинності», демонстрували короткометражні фільми про профілактику правопорушень та умови перебування, перевиховання неповнолітніх у колоніях.
Ще один негативний аспект – поширення наркотичних речовин у молодіжному середовищі. Так, за листопад зареєстрували два випадки вживання наркотиків неповнолітніми.
«Вважаю за доцільне активізувати напрямки профілактичної роботи щодо непотрапляння наркотичних речовин у молодіжне середовище», - наголошує Ігор Івахнюк.

Одним з місць концентрації молоді називає район Леонтовича неподалік гаражів.
Щодо тестів на виявлення наркотичного сп’яніння – позитивний ефект у розголосі про те, що в будь-який момент тестування можуть повторити та притягнути до відповідальності чи розпочати профілактичні заходи.
«Ми сподіваємося, що партнерами в нашій профілактичній роботі будуть батьки. Плануємо, щоб кожна мама чи тато, помітивши дивну поведінку своєї дитини, «скляні» очі тощо звернеться до наркологічного кабінету за тестом. На нашу думку, це дасть вагомий поштовх для продовження профілактичної роботи», - завершив промову пан Ігор.

Наступне питання, що ініціювало жваву дискусію – коригування діючого тарифу на послуги із захоронення твердих побутових відходів. Так і не дійшовши згоди, питання зняли на доопрацювання.

Говорили ще й про дозвіл на розміщення зовнішньої реклами. Виконком погодив лише один із трьох проєктів – два рекламні щити по вулиці Чорновола.

Позитивні рішення ухвалили щодо плану роботи виконавчого комітету міської ради на перше півріччя 2020 року.

Депутат міської ради Віктор Будзінський  знову підняв питання про вартість проїзду в громадському транспорті в Коломиї.

 

З його слів  навіть за умови підвищення мінімальної заробітної плати, знизивши ціну на проїзд до 5 гривень, водії залишаться «в плюсі». АТП Коломиї підтримало депутата.

Тож у Коломиї  ціна за проїзд становитиме 5 гривень, як це було до 1 червня 2019 року.

Проєкти рішень виконкому можна переглянути на офіційному вебсайті міської ради http://kolrada.gov.ua/regulatory/index.php

Юлія МАРЦІНОВСЬКА

ФОТО: Коломийська міська рада