ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

ОСП плита: особливості та використання

ОСП (Орієнтовано-Стружкова Плита) – це сучасний будівельний матеріал, що активно використовується в різних сферах. Виготовляється ОСБі плита з дерев'яних стружок, які під тиском і високою температурою з'єднуються за допомогою спеціального клею.

Особливості ОСП плити

Вона відрізняється високою міцністю, що забезпечується завдяки особливому способу їх виготовлення: стружки в них розташовуються в декілька шарів, причому в кожному шару вони орієнтовані в певному напрямку. Така структура забезпечує високу стабільність до деформацій. 

Вони володіють хорошими тепло- та звукоізоляційними властивостями, а також стійкі до впливу вологи. Вони легкі, прості в обробці, що дозволяє використовувати їх для різноманітних будівельних робіт.

Використання ОСП плит

ОСП використовуються для виготовлення меблів, дверей, підлоги, стелі, внутрішніх та зовнішніх обшивок. Вони є незамінними при будівництві будинків, гаражів, садових будиночків, а також при облаштуванні промислових приміщень.

Для кожного виду робіт використовуються матеріал певного типу. Наприклад, для виготовлення меблів і дверей використовуються варіант з покриттям, що захищає від вологи. Для зовнішніх робіт використовуються вироби, що мають підвищену водостійкість.

При купівлі важливо звернути увагу на її якість. Вона повинна бути рівною, без тріщин і пошкоджень. Крім того, важливо, щоб плита не мала сильного запаху, що може свідчити про високий вміст формальдегідів в клею.

Купівля ОСП плити в Leroy Merlin

Придбати цей та інші матеріали можна в будівельних магазинах або замовити в інтернеті на сайті leroymerlin.ua. При виборі постачальника важливо звернути увагу на його репутацію та відгуки покупців. 

Завершуючи, хочеться підкреслити, що тільки перевірені магазини гарантують якість товару. Вибираючи матеріал, важливо не тільки враховувати його характеристики, але і де ви його купуєте. Не варто економити на якості, адже від цього залежить тривалість служби й безпека використання даного матеріалу.